Volledig scherm
© anp

Vijf personen melden zich na mishandeling taxichauffeur

Vijf personen hebben zich op het politiebureau gemeld na een getuigenoproep van de politie, afgelopen zondag. De politie deed die oproep na een mishandeling van een taxichauffeur in Kamerik. 

De mishandeling vond zaterdagnacht plaatst op de Meent. Daar probeerden twee mannen een 34-jarige taxichauffeur te beroven. De mannen gebruikten fors geweld: De chauffeur liep breuken in zijn gezicht op en werd bloedend op straat achtergelaten.

De taxichauffeur reed de twee mannen samen met twee andere mannen en een vrouw vanuit Utrecht naar Kamerik. Toen de taxi gestopt was vroegen twee mannen de chauffeur om zijn geld. Toen hij dit weigerde sloegen zij hem meerdere keren in het gezicht en gingen er vervolgens zonder buit vandoor. Een jongen en een meisje uit de groep gaven de chauffeur nog een aantal doeken, om daarna ook weg te vluchten. De taxichauffeur werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht

De vijf personen die zich hebben gemeld hebben aangegeven betrokken te zijn bij het incident. Twee van hen zitten nog vast. Er wordt verder onderzoek gedaan. 

In samenwerking met indebuurt Woerden