Volledig scherm
De schade aan de glijbaan is groot en loopt in de honderden euro’s. © Peter Bakker

Vlogger filmt vuurwerkvernieling in Wilnis

Drie minderjarigen hebben gisteravond een glijbaan in Wilnis vernield met vuurwerk. De drie filmden hun daad en plaatsten hiervan een video op YouTube.

De brandweer werd rond half negen gebeld voor brand in een speelparkje aan de Rietvoorn in het dorp. Daar waren een aantal folderpakketten in brand gestoken en bleek de glijbaan vernield door vuurwerk. Buurtbewoners hadden het vuur uiteindelijk geblust.

Niet veel later werd de redactie van deze website getipt met een video. Daaruit bleek dat een vlogger uit Wilnis achter de daad lijkt de zitten. De vlogger wordt vergezeld door een vriend en een meisje die de negen minuut durende video filmt.

De drie waren onderweg naar de Oude Spoorbaan, maar sloegen op de vlucht. ,,We moeten effe rennen, o shit; hij komt!’' schreeuwen de drie in de video. Kort daarna leggen zij uit dat een gast heel boos ging doen en dat ze daarom even waren weggerend. Ze besluiten uiteindelijk om naar het plein bij de Rietvoorn te gaan waarna de filmster vraagt of daar geen mensen naar buiten komen. De vlogger denkt van niet.

De drie steken vervolgens vuurwerk af, maar vernielen daarmee een glijbaan. Dat is te zien in de video. De drie zijn zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust en praten nog even met een voorbijganger. ,,Die hond is tenminste niet bang voor vuurwerk’’, zegt één van de kinderen. De man loopt door.

Diezelfde avond verschijnt de video op YouTube, waarin de vlogger vraagt de videoclip leuk te vinden. De schade aan de glijbaan loopt in de honderden euro’s. De politie is op de hoogte en doet verder onderzoek.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden