Volledig scherm
Op het Kalsbeek College, waar Ilja Schutte leerling was, is een herdenkingsplek ingericht, waar ook een condeleanceregister kan worden getekend. © Rianne den Balvert

Voetbalclub Montfoort herdenkt overleden Ilja (12)

Bij Voetbalclub Montfoort wordt morgenavond in de kantine een informeel samenzijn ter ere van de afgelopen zondag overleden 12-jarige Ilja Schutte gehouden. Hij speelde bij de jeugd onder 13. Hij is als gevolg van een noodlottig ongeval, dat hij vorige week donderdag thuis opliep, overleden.

De bijeenkomst waarbij iedereen die Ilja kende welkom is, wordt gehouden op verzoek van de familie. Knuffels, mooie foto’s en andere herinneringen aan Ilja zijn welkom. Naast zijn ploeg- en clubgenoten zijn morgenavond ook zijn klasgenootjes van het Kalsbeek College in Woerden uitgenodigd. Hier zat de Montfoorter in de brugklas.

Ilja, die vrijdag 13 jaar zou worden, is op deze avond ook aanwezig. Hij ligt in een aparte ruimte. Voor de voormalige leerling van de Graaf Jan van Montfoortschool wordt in de kantine een speciaal hoekje ingericht.

Impact

Quote

Ik heb direct het calamitei­ten­plan uit mijn tas gehaald. Iets dat je hoopt dat je nooit hoeft te doen

Han Koebrugge

Het noodlottige overlijden van het 12-jarige voetballertje heeft een enorme impact op vv Montfoort en iedereen die hem kende, vertelt voorzitter Marian van Schipstal van vv Montfoort. Komende zaterdag is vanwege het overlijden van Ilja de wedstrijd van het eerste team geschrapt. In overleg met de familie doen wel twee jeugdteams mee met het toernooi van MSV ‘19. De spelertjes dragen daarbij een rouwband.

Twee maanden geleden kreeg de Montfoortse voetbalclub ook al te maken met een sterfgeval. Toen overleed de 66-jarige oud-voorzitter Dick ten Hoonte. Van hem is toen ook afscheid genomen in de kantine van vv Montfoort aan de Bovenkerkweg. Van Schipstal: ,,Het draaiboek lag klaar.’’

De voorzitter vindt het een eer dat de club ter ere van het overlijden van Ilja een samenzijn mag organiseren in de kantine. ,,Tegen een dergelijk verzoek kan je als bestuur geen nee zeggen. Bij vv Montfoort kan veel. We hebben direct ja gezegd.’’ Het afscheid van oud-voorzitter Ten Hoonte was heel mooi, herinnert Van Schipstal zich nog.

Calamiteitenplan

Locatiedirecteur Han Koebrugge van het Kalsbeek College hoorde zondagmiddag van het overlijden van brugklasser Ilja Schutte. ,,Ik heb direct het calamiteitenplan uit mijn tas gehaald. Iets dat je hoopt dat je nooit hoeft te doen.’’

Diezelfde middag riep Koebrugge een crisisteam bijeen. Dit lichtte via de mail alle leerlingen en ouders van de Woerdense school in. Maandagochtend stonden alle leerlingen tijdens het eerste uur stil bij het overlijden. De klasgenootjes van Ilja kregen afgelopen maandag een aangepast rooster. ,,De eerste twee uur hebben ze met hun mentor doorgebracht. Hierna kregen ze twee uur lichamelijke oefening.’’

Voor Ilja heeft het Kalsbeek een apart lokaal ingericht, waar leerlingen en docenten een condoleanceregister kunnen tekenen. De 12-jarige Ilja heeft twee zussen: Renée en Meyke. Hij wordt na Pasen in besloten kring gecremeerd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden