Voetbalhooligans massaal op de vuist in café in Woerden

In de binnenstad van Woerden is het vanavond tot een confrontatie gekomen tussen voetbalfans. De politie heeft na een speurtocht in Rotterdam vijf aanhoudingen verricht.

Het zou volgens getuigen gaan om Feyenoordfans, maar dat is niet bevestigd. De mannen hadden het voorzien op Heerenveensupporters die in café Onze Vrienden aan de Havenstraat op een tv-scherm de wedstrijd Feyenoord - Heerenveen volgden. Bij het café werd met stoelen en fietsen gegooid.

Bebloed hoofd

Een flink aantal politieagenten kwam om er op af en wist de situatie onder controle te krijgen. Een omstander gaf aan dat er ook iemand met een bebloed hoofd was. Onduidelijk is of die verwondingen met de vechtpartij te maken hebben.

Een omstander: ,,Toen ik buiten kwam en naar café Onze Vrienden keek, zag ik letterlijk dat er met stoelen en fietsen werd gegooid.’’ Een auto kwam vervolgens hard achteruit gereden. ,,De mannen die erin zaten schreeuwden en de auto botste tegen een geparkeerde auto aan.’’

Bivakmutsen

De hooligans wilden richting de Wilhelminaweg vluchtten door de smalle straat. ,,Er kwam nog een tweede auto aan en die wilde tegen de richting er snel vandoor.’’ Meerdere getuigen spreken van mannen met bivakmutsen. ,,Sommige mannen in de auto hadden bivakmutsen op en ze waren erg gehaast en hard aan het roepen tegen elkaar.’’

Een omwonende noteerde kentekens en gaf die door aan de politie. Die wist uiteindelijk vijf mannen aan te houden in Rotterdam.

Wat het motief is achter de gewelddadige actie is nog onduidelijk.

Volledig scherm
Politie druk met vechtpartij voetbalsupporters in Woerden © Egberts Media

In samenwerking met indebuurt Woerden