Volledig scherm
Tappersheul blijft voorlopig verstoken van openbaar vervoer. © Marnix Schmidt

Voorlopig geen bus vanuit Woerden naar Tappersheul in Oudewater

Buslijn 5 uit Woerden rijdt voorlopig nog niet naar Tappersheul, zoals de gemeente Oudewater graag wil. Op zijn vroegst in 2021 zijn er mogelijkheden lijn 5 door te trekken naar het bedrijventerrein.

Quote

Voor nu is het doortrek­ken van lijn 5 naar Tappers­heul het best haalbare. Alle partijen zijn hier tevreden mee

Walther Kok

Tappersheul was via het openbaar vervoer tot en met 2019 alleen bereikbaar met de buurtbus. Dat kan beter, vonden ook burgemeester en wethouders van Oudewater. Het blijkt op dit moment echter niet mogelijk om een nieuwe buslijn in het leven te roepen om Tappersheul te bedienen. 

Het openbaar vervoer wordt in de gehele provincie Utrecht aangeboden volgens vaste afspraken, een zogenaamde concessie. De huidige concessie loopt van 2017 tot 2023. In die periode stelt de provincie een vast aantal dienstregelingsuren beschikbaar, waarvoor de vervoerders het totale openbaar vervoer in de hele provincie moeten aanbieden. Kleine wijzigingen, zoals het doortrekken van buslijn 5, zijn in deze periode wel mogelijk. Grotere wijzigingen, zoals een nieuwe route rijden via Waarder, kunnen echter niet. Want als de bus meer uren wordt ingezet in Oudewater, zijn er op een andere plek in de provincie minder uren openbaar vervoer beschikbaar.

Doortrekken

Wethouder Walther Kok (verkeer): ,,Een goede ontsluiting van Tappersheul is belangrijk, wij zetten ons daar graag voor in. Voor nu is het doortrekken van lijn 5 naar Tappersheul het best haalbare. Alle partijen zijn hier tevreden mee. In het voorjaar van 2020 komt er een verzoek voor de dienstregeling van 2021. Samen met het college van Woerden zullen wij dan onze wensen kenbaar maken om een snellere verbinding met Woerden te realiseren.”

In samenwerking met indebuurt Woerden