Volledig scherm
De broers Ayhan (links) en Emin Eris werkten bij de gemeente Woerden, maar zijn daar ontslagen omdat ze telefoontjes verkochten. © Marnix Schmidt

Voormalig beheerder Woerdense milieustraat terecht ontslagen

(Noot van de redactie: Emin en Ayhan Eris hebben expliciet aangegeven met voor- en achternaam te willen worden genoemd in publicaties over deze zaak).

De gemeente Woerden heeft voormalig beheerder Ayhan Eris van de milieustraat terecht ontslagen. Dat heeft de Utrechtse bestuursrechter beslist. Die vindt dat Eris zich schuldig heeft gemaakt aan ‘ernstig plichtsverzuim.’

René Cazander

Woerden

De voormalig medewerker van de milieustraat was op non-actief gesteld, omdat hij volgens zijn werkgever als depothouder goederen zou hebben gestolen, die bij de milieustraat werden ingeleverd.

Emin, de broer van Ayhan, werkte ook bij het Woerdense afvaldepot en is om dezelfde reden ontslagen. Hij verkocht eveneens ingeleverde spullen door. Emin vocht al eerder dit jaar zijn ontslag aan en ving bot bij de rechter. Hij is inmiddels in hoger beroep gegaan. Ook Ayhan wil zijn vonnis aanvechten, laat zijn raadsman weten. De broers liepen tegen de lamp na een onderzoek door een recherchebureau.

Volgens de bestuursrechter was het duidelijk dat het vanaf juni 2015 voor medewerkers van de milieustraat niet langer was toegestaan om ingeleverde goederen te kopen en mee te nemen. Desondanks gingen Ayhan en Emin door met hun handeltje.

Naast het ontslag van de broers zijn ook vijf andere medewerkers van de milieustraat berispt. Ze namen ook ingeleverde goederen mee naar huis of overtraden op een andere manier de interne regels.

In samenwerking met indebuurt Woerden