Volledig scherm
Directeur Peter de Vries van Snel BV © Rianne den Balvert

Vos Logistics neemt Snel Shared Logistics over

Snel Shared Logistics in Woerden wordt overgenomen door Vos Logistics. Voor het personeel zijn er geen gevolgen. Beide bedrijven opereren in verschillende markten. Vos is actief in internationaal actief en Snel in de Benelux.

Peter de Vries, directeur van Snel, verwacht dat de overname nog voor het einde van het jaar definitief rond is. ,,De aanvraag naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is de deur uit. Het is wachten op de reactie.’’ De ondernemingsraden van beide bedrijven hebben inmiddels positief geadviseerd over deze overname.

ACM

Peter de Vries, directeur van Snel, verwacht dat de overname nog voor het einde van het jaar definitief rond is. ,,De aanvraag naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is de deur uit. Het is wachten op de reactie.’’

De Vries, volledig eigenaar van het Woerdense logistieke bedrijf zegt, gelet op zijn leeftijd - 66 jaar - nu op zoek te zijn gegaan naar een overnamekandidaat. ,,Ik heb nu de leeftijd en de gezondheid om het goed te doen. Als ik 70 ben, weet ik dat natuurlijk niet.’’

Goede chemie

De twee bedrijven zijn geen vreemden voor elkaar, zegt hij. ,,Het management van de twee bedrijven kent elkaar goed en ook de mensen in het operationele deel van onze bedrijven kent elkaar. Er is een goede chemie.’’ 

Hoewel Vos acht keer zo groot is als Snel, verandert er voor het Woerdense bedrijf niets, verzekert De Vries. ,,We blijven hier gewoon gevestigd. We blijven ook werken onder eigen naam.’’ 

Snel heeft in totaal 190 trucks en 225 opleggers op de weg en in Woerden een distributiecentrum van 65.000 vierkante meter en telt 414 medewerkers. Directeur/eigenaar Peter de Vries van Snel wordt opgenomen in het managementteam van Vos Logistics.  Vos Logistics telt voor de overname 30 vestigingen in Europa, 2.560 werknemers, 1.250 voertuigen en 250.000 vierkante meter opslagcapaciteit. 

Toine van Gils, managing director bij Vos, verwacht te profiteren van de ‘goede reputatie en ervaring van Snel’. ,,We werken al enkele jaren samen waarbij Snel de fijnmazige distributie verzorgt voor onze warehouseklanten. De culturen van beide ondernemingen sluiten goed op elkaar aan en in dienstverlening zijn we complementair aan elkaar.”

Bezettingsgraad

Samen zijn we nog beter in staat antwoord te bieden op de groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame mobiliteit en logistiek, zegt Frank Verhoeven, CEO van Vos Ligistics. Vos slaagt er met deze geplande overname in verder te groeien in de ‘fijnmazige ditributie‘ van goederen en leveringen van met name grotere producten aan consumenten. Snel ligt met de vestiging in Woerden centraal in de Randstad om daar ‘snel en efficiënt‘ producten te kunnen leveren aan winkels, bedrijven en consumenten, zegt Vos. 

,,Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren, vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen. Dit verlaagt de CO2- en stikstofuitstoot en stelt ons in staat tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden.” 

Ook in financieel opzicht is Vos beduidend groter. Het transportbedrijf met een hoofdvestiging in Oss behaalde vorig jaar een nettowinst van 6,7 miljoen euro bij een omzet van 314 miljoen euro. Snel boekte een half miljoen euro winst. De omzet is niet bekend.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden