De chauffeur stopte op de snelweg om een ladder van de weg te halen. Levensgevaarlijk, benadrukt Rijkswaterstaat bij de foto.
Volledig scherm
De chauffeur stopte op de snelweg om een ladder van de weg te halen. Levensgevaarlijk, benadrukt Rijkswaterstaat bij de foto. © Rijkswaterstaat

Vrachtwagenchauffeur stopt op snelweg om ladder van weg te halen

Een chauffeur van transportbedrijf Snel uit Woerden heeft zich woensdagmiddag de woede van Rijkswaterstaat op de hals gehaald. De man zette zijn vrachtwagencombinatie midden op drukke snelweg A2 bij Utrecht stil, om een ladder van de weg af te halen. ,,Levensgevaarlijk'', zegt Rijkswaterstaat. ,,Begrijpelijk'', stelt directeur Peter de Vries over de actie van zijn werknemer.

Rijkswaterstaat plaatste een foto van het voorval op Twitter, met begeleidend commentaar: ,,Heel aardig, maar levensgevaarlijk. De auto's kwamen er niet tegenaan. De linkerrijstrook was al afgesloten voor de ladder. Op het moment dat er rode kruizen staan, zijn we ergens al mee bezig en is iemand van ons met spoed onderweg."

Directeur Peter de Vries van transportbedrijf Snel uit Woerden.
Volledig scherm
Directeur Peter de Vries van transportbedrijf Snel uit Woerden. © Rianne den Balvert

Directeur De Vries zegt dat zijn chauffeur gisteren op weg was naar Lage Weide en stapvoets in de file reed op de snelweg. ,,Er was één baan afgesloten en net voor de tunnel zag hij hetgeen waardoor de file veroorzaakt werd: er lag een ladder half op de vluchtstrook en half op de snelweg. Hij is toen uitgestapt en heeft als een speer de ladder over de vangrail gegooid. De auto’s achter hem hebben geen oponthoud gehad door deze actie. Sterker nog, de file was direct opgelost omdat het kruis boven de weg weer uit kon."

De Vries zegt vanuit zijn eigen rijervaring zich de actie ook wel in te kunnen denken: ,,Ik kan me goed voorstellen dat hij impulsief heeft gedacht: 'Ik ga het oplossen en ongelukken voorkomen.' Als dat op de weg lag en hij veilig kon handelen, dan kan ik hem alleen maar daarvoor prijzen. Hij gaf aan dit nooit gedaan te hebben wanneer hij met hogere snelheid had gereden."

Op het bericht van Rijkswaterstaat kwamen reacties binnen van mensen die stelden in eenzelfde situatie zelf ook gestopt te zijn. ,,Jullie weten dat je weginspecteur onderweg is, deze chauffeur wist dat niet.'' Toch keurt Rijkswaterstaat de actie af. ,,Dat is precies de reden dat we over dit soort situaties twitteren: om duidelijk te maken wat het gevaar is en wat wij er aan doen. Staan er kruizen? Dan zijn we er mee bezig en sturen we iemand, zelf stoppen is niet nodig."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden