Vrouw komt om bij schietpartij Mijdrecht, ex-vriend stalkte haar

Video + UPDATEBij een schietpartij gisteravond om 22.00 uur in Mijdrecht is een 45-jarige vrouw om het leven gekomen. Het gaat om een alleenstaande moeder van twee kinderen. De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd in de woning aan de Landsherenstraat. De verdachte is haar ex-vriend. Hij heeft eerder een contactverbod opgelegd gekregen, daar werd hij van vrijgesproken. Dat zeggen huisgenoten van de verdachte. 

Volledig scherm
Het arrestatieteam in Zegveld. © Justin Egberts

Getuigen vertellen dat ze geschreeuw en later meerdere schoten hebben gehoord bij de woning aan de Landsherenstraat in Mijdrecht. Op de schietpartij is veel politie afgekomen. Ook diverse ambulances en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Het slachtoffer is nog gereanimeerd. Volgens getuigen vluchtte kort na het schietincident een man uit de woning in een onbekende richting. Met meerdere eenheden en de politiehelikopter werd in de directe omgeving naar de mogelijke verdachte gezocht, maar hij werd niet aangetroffen.

De recherche en forensische opsporing kregen na onderzoek een verdachte in beeld. De politie heeft diezelfde avond een inval gedaan in de woning van de verdachte in de Willem-Alexanderstraat in Zegveld. Volgens buurtbewoners woont er een aantal mannen in het huis en worden de kamers verhuurd door een particulier. De getuigen hebben de inval niet gehoord, maar zien al wel de hele ochtend helikopters. De verdachte werd niet aangetroffen.

Quote

Hij zei wel dat hij psychische problemen heeft

Huisgenoot van de verdachte

112-fotograaf Justin Egberts uit Woerden was getuige van de inval van het arrestatieteam in Zegveld afgelopen nacht. ,,Ik mocht de straat niet op in verband met mijn veiligheid, maar heb een en ander wel goed meegekregen. De politie stond bij de uitritten van de wijk op de uitkijk. Het arrestatieteam had zich rond half een op de Dorpsstraat opgesteld en is in formatie met een schild en een hond naar de woning op de Willem-Alexanderstraat gelopen. Daar hebben ze ruiten ingeslagen en zijn ze de woning binnen gegaan. Je hoorde zeker vijf minuten lawaai, vooral glasgerinkel en het forceren van deuren. De politiehelikopter vertrok niet lang hierna. De politie zorgde ervoor dat de straat leeg was, zodat er niemand geraakt kon worden als het in een schietpartij zou eindigen. De straten waren helemaal leeg en er was naast het lawaai van het arrestatieteam een doodse stilte.”

Problemen

Een huisgenoot van de verdachte zegt: ,,Ik heb mijn huisgenoot gisterenavond om acht uur voor het laatst gezien, toen ging hij weg. Het is een man van Nederlandse afkomst. We wonen hier met zijn vieren, vier mannen. Ik lag al te slapen en schrok heel erg toen de politie binnenviel. Ze hebben de voordeur kapot gemaakt en alle kamers (vier stuks) boven doorzocht. Van mijn huisgenoot hebben ze de laptop en telefoon meegenomen. Hij woonde hier sinds zes maanden. Onze band is niet zo goed, we wonen samen maar gaan niet met elkaar om. Hij zei wel dat hij psychische problemen heeft. Ik ben erg van slag, normaal werk ik nu maar ik ben thuis gebleven.‘’ 

Wilnis

Volledig scherm
De woning aan de Willem-Alexanderstraat in Zegveld. © AD

Er is vanochtend om 07.00 uur ook een lichaam gevonden in Wilnis. Een huisgenoot van de verdachte man uit Zegveld heeft het vermoeden dat het gevonden lichaam in Wilnis van zijn huisgenoot is. Volgens de politiewoordvoerder is dat nog niet duidelijk. De recherche onderzoekt de zaak.

Volledig scherm
De politie wacht op een arrestatieteam in Zegveld. © Justin Egberts
Volledig scherm
De woning aan de Willem-Alexanderstraat in Zegveld, waar vannacht een inval is gedaan. © AD

In samenwerking met indebuurt Woerden