Volledig scherm
PREMIUM
Martin Vente in zijn achtertuin aan de Veldbloemenlaan in Woerden. De nachtelijke brand die in het houthok ontstond, zorgde voor flinke schade. Zelfs van de hardhouten tafel (midden) die verderop in de tuin stond, is weinig meer over. © AD Groene Hart

Vrouw maakt nachtelijk kopje warme melk en ontdekt grote brand bij buren

Dankzij een wakkere buurvrouw die ’s nachts warme melk ging maken, is een felle brand in de achtertuin van de familie Vente aan de Veldbloemenlaan in Woerden ontdekt. Toch kon niet worden voorkomen dat het houthok dat in lichterlaaie stond, compleet in de as is gelegd. Ook ging de schutting in rook op. ,,We hebben geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren.” 

Het vuur en de hitte hebben tot een enorme ravage in de tuin en schuur van de bewoners én die van de alerte buurvrouw geleid. Een paar uur na de brand staat Martin Vente in zijn achtertuin. Hij ruimt wat houtblokken op die in de steeg terecht zijn gekomen. Van het houthok waarin de blokken keurig lagen opgestapeld, is niks meer over. ,,Toen ik gisteravond om negen uur bij het hok kwam, was er nog niks aan de hand.”

In samenwerking met indebuurt Woerden