Vrouw onder vrachtwagen in Woerden

VideoEen 66-jarige vrouw uit Woerden is vanmiddag op de Wilhelminaweg onder een vrachtwagen terecht gekomen. Zij kwam bekneld te zitten onder de vrachtwagencombinatie en liep ernstig letsel aan haar benen op.

Het ongeval gebeurde in de bocht bij molen De Windhond. De politie zegt dat de fietsende vrouw en de vrachtwagen allebei uit de Chrysantstraat/Oranjestraat kwamen. De vrachtwagen wilde rechtsaf de Wilhelminalaan op, de vrouw wilde rechtdoor. Toen zij in de dode hoek van de vrachtwagenchauffeur kwam, werd ze geschept. Ze zou meerdere meters meegesleept zijn met de wagen. Veel mensen hebben het ongeval zien gebeuren. Verschillende omstanders huilden. De vrouw heeft ongeveer een uur onder de wagen gelegen. De vrouw werd met spoed onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Een 66-jarige vrouw uit Woerden is vanmiddag op de Wilhelminaweg onder een vrachtwagen terecht gekomen. Zij kwam bekneld te zitten onder de vrachtwagencombinatie en liep ernstig letsel aan haar benen op. © Sylvia Vos

De 19-jarige chauffeur van de vrachtwagen, ook uit Woerden, is gehoord over het incident en ook heeft de verkeersdienst van de politie uitgebreid onderzoek gedaan op de plek van het ongeval. De verwachting van de politie is niet dat hier uit naar voren komt er opzet in het spel is.

De Wilhelminaweg is afgesloten, de centrumring is beperkt bereikbaar. De weg blijft voorlopig afgesloten, de politie doet nog onderzoek. Er waren veel hulpdiensten aanwezig op de Wilhelminaweg. Er was ook een traumahelikopter met medisch team geland, op de Industrieweg.

Volledig scherm
In Woerden is een vrouw door een vrachtwagen geschept. © 112mediautrecht

In samenwerking met indebuurt Woerden