Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw overlijdt na beschonken scootmobieltocht, politie betreurt berichtgeving

Een vrouw uit Woerden is twee dagen na een beschonken scootmobieltocht vanuit Woerden tot Vleuten overleden. De politie pikte de vrouw op, bracht haar thuis en stuurde een tweet met een grappige ondertoon de wereld in. Inmiddels heeft Politie Vleuten-De Meern spijt betuigd voor de manier waarop dit bericht op tweede kerstdag werd geformuleerd.

Nadat de vrouw door de politie thuis werd gebracht, schreef de politie: ,,Zeer dronken mevrouw met beperkingen strandt vanuit Woerden in scootmobiel op Enghlaan Vleuten. Kon geen stap zetten en zie dan maar eens iemand in en uit een politieauto te krijgen, pfff. Gefikst dat ze met Kerst toch nog in eigen Woerdense kribbe kon liggen.”

Op verschillende sociale media werd met afschuw op dit bericht gereageerd. Zo schrijft iemand: ,,Mevrouw is twee dagen later aan ernstige onderkoeling overleden door het falen van de hulpinstanties zo ook de politie die het leuker vindt om ‘grappige’ teksten op Twitter te plaatsen dan iemand echt te helpen. Wat een misselijke berichtgeving.”

Spijt

Inmiddels heeft Politie Vleuten-De Meern spijt betuigd: ,,We hebben ons ingezet om deze mevrouw veilig thuis te krijgen. Helaas is zij twee dagen hierna overleden. De tweet geeft een beeld van hulp die wij 24/7 bieden. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zouden we de tweet met de kennis van nu anders hebben geformuleerd.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

  1. Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpannen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’
    strafeis 6 jaar

    Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpan­nen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’

    Een ‘drugsdealer 2.0’. Zo bestempelde de officier van justitie van het Landelijk Parket vandaag in de rechtbank Rotterdam een 23-jarige verdachte uit Bodegraven tegen wie zij 6 jaar gevangenisstraf eiste met aftrek van het voorarrest. ,,Hij bood niet alleen het grootste deel van onderschepte met drugs gevulde postpakketten aan bij inleverpunten van een post- en pakketbedrijf, hij handelde ook als importeur 611 bestellingen van verdovende middelen af via het darkweb.”

In samenwerking met indebuurt Woerden