Volledig scherm
Marck van Baal is één van de Montfoort-spelers die tegen Sliedrecht is geschorst. © Orange Pictures

VV Montfoort wijst arbiter aan als schuldige na ruim verlies

Wat halverwege de wedstrijd nog leek op een hoopvol verhaal voor VV Montfoort eindigde gisteravond in een afgang voor 'The Orange Machine'. 

De in de tweede competitiehelft zo duur verdiende plek in de nacompetitie werd door Montfoort gisteravond in 45 minuten om zeep geholpen. En daar had de van Montfoortse kant barslechte openingsfase niets mee te maken.

Binnen tien minuten mocht Marcley Manuela tot twee keer toe volledig vrij de bal binnenschieten. Daarvan herstelde Montfoort zich wonderbaarlijk snel in de 35 minuten die volgden. Dion Gerritsen en Marck van Baal brachten de thuisploeg zelfs nog voor de rust langszij en gezien de kansen in de slotfase had het ook helemaal niet gek geweest als Montfoort met een voorsprong aan de thee was gegaan.

Middelvinger

Quote

We wisten vooraf dat deze scheids­rech­ter zo zou optreden

Renato Dijksterhuis

De kansen op promotie naar de hoofdklasse, waarvoor hoe dan ook nog een lange weg diende te worden afgelegd, hielp Montfoort in de tweede rondgang eigenhandig om zeep. Met gele kaart-waardige overtredingen van Nick van Luinen en Dion Gerritsen bijvoorbeeld. Zij zijn door de gele prent zaterdag tegen hoofdklasser Sliedrecht geschorst. Net als Bart Roelofs, die op de bon werd geslingerd wegens commentaar op de leiding. Spits Van Baal mocht na 66 minuten inrukken met een rode kaart. Arbiter Marcel Roeleveld had gezien dat Van Baal natrapte. ,,Die jongen schopte mij en het enige dat ik deed was stoppen met lopen. Zijn noppen staan nog in mijn kuit", verweerde Van Baal zich.

Trainer Renato Dijksterhuis en diens assistent Lodewijk Drost konden zich na de rode kaart niet beheersen en werden door Roeleveld weggezonden. Joost van Apeldoorn maakte het het bontst. De routinier begroette een gele kaart in de 90ste minuut met een middelvinger. Nadat Roeleveld rood trok, moesten zijn teamgenoten de Montfoorter richting de uitgang van het veld dirigeren.

Strafschop

Tussen de rode kaarten door trof Nootdorp drie keer doel. Niet zozeer de nederlaag, maar vooral de grote hoeveelheid schorsingen die Montfoort meeneemt naar Sliedrecht doet de kansen in de nacompetitie de das om. Van Baal: ,,Het wordt nu een heel erg moeilijk verhaal." En trainer Renato Dijksterhuis: ,,We wisten vooraf dat deze scheidsrechter zo zou optreden. Hij onthield ons tot drie keer toe een strafschop. We hebben verloren door deze man. Sliedrecht is de favoriet in deze poule en de sterkste ploeg. We moeten zien hoe we het nu gaan doen zaterdag."

Montfoort: Vianen; Besamusca (76. Ter Hoeve), Resida, Van Luinen, Van Oostrom; De Rijk (76. Van Apeldoorn), Roelofs, Gerritsen, Verweij (65. Rouas); Van Baal, Ballo.

In samenwerking met indebuurt Woerden