Volledig scherm
© 112mediautrecht

VVD Woerden pleit voor maatregelen tegen autobranden

De Woerdense VVD maakt zich zorgen over het grote aantal autobranden dat in korte tijd in Woerden heeft plaatsgevonden. Daarom stelt de partij in de raadsvergadering van morgen mondelinge vragen aan de burgemeester.

De VVD wil onder meer weten wat voor stappen het college zet om meer autobranden te voorkomen. De afgelopen week gingen op verschillende dagen vier auto’s in vlammen op. Gisterenavond brandden er zelfs twee auto’s uit op de Kretakade.

Impact

Dat zijn er wat de VVD betreft veel te veel. Autobranden hebben immers een enorme impact op de slachtoffers. Voor hun eigen deur zien mensen hun auto in vlammen opgaan. Vaak is het extra pijnlijk dat daders niet kunnen worden achterhaald. De politie heeft aangegeven te onderzoeken of er een relatie bestaat tussen de verschillende autobranden.

Het feit dat de branden zo kort na elkaar hebben plaatsgevonden, maakt het voor de VVD niet ondenkbaar dat er sprake is van een verband. Als dat zo blijkt, moet er snel actie worden ondernomen. ,,Het is onbegrijpelijk en onacceptabel als mensen andermans eigendommen in brand steken”, zegt fractievoorzitter Florian van Hout in een persbericht van zijn partij. ,,Je moest eens weten hoeveel leed je daarmee aanricht.”

Maatregelen

Naast de vraag welke stappen het college zet om meer branden te voorkomen, wil de VVD ook weten of andere maatregelen de politie, het OM en de gemeente beter zouden kunnen ondersteunen bij het verrichten van sporenonderzoek en het opsporen van de daders. De VVD vindt dat mensen van andermans spullen af moeten blijven en dat mensen die auto’s in brand steken bestraft moeten worden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden