Parkeergarages moeten de laadpalen voor elektrische auto's verplaatsen naar een plek dichtbij de uitgang. Dat stelt het Woerdense gemeenteraadslid Jaap der der Does die zich zorgen maakt over de brandgevaarlijkheid in garages.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeergarages moeten de laadpalen voor elektrische auto's verplaatsen naar een plek dichtbij de uitgang. Dat stelt het Woerdense gemeenteraadslid Jaap der der Does die zich zorgen maakt over de brandgevaarlijkheid in garages. © JOS VAN LEEUWEN

Waarom de laadplekken van elektrische auto's dicht bij de uitgang van een parkeergarage moeten zijn

Parkeergarages moeten de laadpalen voor elektrische auto’s verplaatsen naar een plek dichtbij de uitgang. Dat stelt het Woerdense raadslid Jaap der der Does die zich zorgen maakt over de brandgevaarlijkheid in garages. Ook de brandweer maakt zich zorgen. Nu zitten laadpalen vaak nog diep weggestopt in een ondergrondse garage waardoor de brandweer slecht bij de auto kan als daar brand ontstaat. 

Voor  Van der Does van de Woerdense lokale partij Lijst van der Does is het reden om te pleiten voor het verwijderen van de laadvoorzieningen die zich diep verscholen in de twee gemeentelijke garages bevinden. Het gevaar zit er in, zegt hij, dat als bij het opladen van de accu’s brand uitbreekt, de brandweer heel veel moeite zal moeten doen om het voertuig te verwijderen.

In samenwerking met indebuurt Woerden