Moeder Greet Koot, voordat zij was gevallen, en haar dochter Greet Veraar. Zij merkten onlangs dat familie steeds vaker wordt ingeschakeld omdat de wachttijden voor een plekje in een verpleeghuis explosief oplopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Greet Koot, voordat zij was gevallen, en haar dochter Greet Veraar. Zij merkten onlangs dat familie steeds vaker wordt ingeschakeld omdat de wachttijden voor een plekje in een verpleeghuis explosief oplopen. © Marlies Wessels

Wachtlijst voor verpleeghuizen Utrecht West loopt explosief op: ‘Hulp familie zal nodig zijn’

De wachtlijst voor een plekje in een verpleeghuis groeit explosief. Dat beaamt directeur Gert-Jan Waterink van Careyn Utrecht West, een van de grootste verpleeg- en verzorgingsorganisaties in ons land. Door het gebrek aan ruimte in een verpleeghuis blijven ziekenhuisbedden langer bezet. 

Zo snel mogelijk voor nieuwbouw zorgen zou voor zorginstellingen zoals Careyn soelaas kunnen bieden. Careyn heeft huizen in de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Montfoort en Oudewater. ,,Jazeker, voor de korte en voor de middellange termijn is dit een oplossing. De wachttijden voor een bed in een verpleeghuis lopen namelijk inderdaad explosief op’’, zegt directeur Gert-Jan Waterink.

In samenwerking met indebuurt Woerden