Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie © Emiel Muijderman

Waddinxveens raadslid maakt zakboek voor collega's

Een gereedschapskist voor het betere raadswerk. Zo noemt het Waddinxveense raadslid Peter van den Berg (PCW) zijn ‘Zakboek voor raadsleden’ dat hij samen met de Amsterdamse bestuurskundige Jorden Hagenbeek schreef en samenstelde.

Tijdens een mini-symposium op woensdag 6 september in het stadhuis van Oudewater krijgt de Utrechtse commissaris van de koning Willibrord van Beek het eerste exemplaar aangeboden.

In het boek wordt aangegeven dat er veel op raadsleden afkomt. Vergaderingen, stukken lezen, burgers en organisaties die wat willen, en dat alles vaak naast het gezin en een baan. ,,Raadswerk is een ambacht of een vak’’, aldus Van den Berg en zijn medeauteur. De Waddinxvener is sinds 2006 raadslid voor de PCW in zijn woonplaats. Daarnaast werkt hij voor de gemeenten Oudewater en Woerden.

Wegwijs

Om huidige en nieuwe raadsleden het hoofd boven water te laten houden en wegwijs te maken hebben de schrijvers en samenstellers van het zakboek ook zich verzekerd van een 25-tal ervaringsdeskundigen uit het hele land. Uit deze regio leveren ook diverse bestuurders een bijdrage aan het boek. Onder hen burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater, oud-Gouwenaar en huidig burgemeester van Krimpen aan den IJssel Martijn Vroom en verschillende Waddinxveense volksvertegenwoordigers.

In samenwerking met indebuurt Woerden