Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Caspar Huurdeman

Warenmarkt Oudewater mag woensdag onder voorwaarden open

De weekmarkt in Oudewater kan komende woensdag onder voorwaarden weer doorgang vinden.

De gemeente zegt zeg de voorwaarde wel is dat er alleen kramen met etenswaren aanwezig zijn en dat steeds een afstand van 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd. Dat zal, wordt aangekondigd, zorgvuldig gecontroleerd. ,,Als blijkt dat het te druk wordt en bezoekers zich niet aan de richtlijnen houden, wordt de markt opnieuw gesloten’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Afgelast

De markt werd afgelast nadat het kabinet op maandag 23 maart in een persconferentie strengere maatregelen afkondigde in de strijd tegen het coronavirus. Omdat de eerstvolgende markt al op woensdag 25 maart zou zijn, kon de gemeente er niet voor instaan dat deze verantwoord zou verlopen, zegt de woordvoerder.

De gezondheid van bezoekers en marktkooplui staat voorop. ,,De markt heeft echter wel een belangrijke functie in de Oudewaterse samenleving. Daarom is er alsnog gezocht naar een oplossing waarbij de richtlijnen van het Rijk kunnen worden nageleefd. In samenwerking met marktmeester, marktkooplui en handhavers is er een opzet gemaakt voor een ‘food only’-markt met veel ruimte tussen de kramen en strakke richtlijnen voor bezoekers.’’ En het ligt aan die bezoekers zelf of de markt kan blijven, aldus de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Woerden