Volledig scherm
Dick ten Hoonte © Marlies Wessels

Wedstrijden VV Montfoort afgelast wegens overlijden Dick ten Hoonte

In verband met het overlijden van Dick ten Hoonte (1952-2019) zijn vandaag alle voetbalwedstrijden bij VV Montfoort afgelast. De voormalig voorzitter van de club overleed gistermiddag. De Montfoorter was sinds enkele maanden ernstig ziek.

Dick ten Hoonte was een clubicoon voor VV Montfoort. Tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie werd hij door voorzitter Marian van Schipstal nog benoemd tot erelid van de club. De onderscheiding vervulde hem met trots. Eerder kreeg de inwoner van Montfoort al een Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk. Hij zette zich niet alleen in voor de voetbalclub, maar bijvoorbeeld ook voor de lokale omroep Radio Stad Montfoort. Hij was betrokken bij de oprichting, maar deed ook wekelijks verslag van de wedstrijden van VV Montfoort. In de zomer van 2015 nam Ten Hoonte afscheid als voorzitter.

Hoogtepunten

In totaal zette Ten Hoonte zich dertig jaar in voor de club. De sinds afgelopen zomer gepensioneerd leraar economie op een middelbare school was acht jaar jeugdvoorzitter en elf jaar preses van de club. Onder zijn leiding beleefde Montfoort sportieve hoogtepunten. ‘The Orange Machine’ schopte het in 2011 tot de topklasse, op dat moment het hoogste amateurniveau van Nederland. Als voorzitter was Ten Hoonte groot voorstander van een fusie tussen VV Montfoort en MSV’19. In 2014 zei hij het als zijn grootste mislukking als voorzitter te beschouwen dat een samenwerking of samengaan niet van de grond was gekomen. Inmiddels wordt over een fusie druk gesproken door beide clubs.

Vanmiddag zou het eerste elftal van VV Montfoort spelen tegen Heerjansdam. Tot en met vrijdag 1 maart zijn alle voetbalwedstrijden bij de club afgelast.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden