Volledig scherm
Directeur Cassander Wegman (links) © Wout Pluymert

Wegman Personenvervoer in financiële problemen

UpdateTaxi Wegman, die in het Groene Hart de Groene Hart Hopper uitvoert en groepsvervoer naar scholen, verkeert in financiële problemen.

Het nog geen tien jaar oude bedrijf, met de hoofdvestiging in Ameide, heeft surseance van betaling aangevraagd. De reden van het uitstel van betaling is nog niet bekend. Directeur Cassander Wegman noch bewindvoerder Alice van der Schee is bereikbaar voor een toelichting.

Wegman Personenvervoer, een van de werkmaatschappijen, verzorgt sinds januari vorig jaar in Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen de Groene Hart Hopper, waarmee bijvoorbeeld ouderen naar afspraken worden gebracht. Die gemeenten kozen destijds voor Wegman omdat ze niet tevreden waren over de oude vervoerder De Vier Gewesten.

Met de surseance van betaling heeft Wegman nu de gelegenheid te werken aan een herstructurering of doorstart van het bedrijf. Als die doorstart slaagt, staat al vast dat de vijf in de Groene Hart Hopper samenwerkende gemeenten klant blijven. In een verklaring zeggen ze de dienstverlening aan de reizigers en leerlingen ook in de toekomst ongewijzigd door te laten gaan. ,,Groene Hart Hopper en leerlingenvervoer rijden door’’, aldus de gemeenten.

Ontevredenheid

De overgang moest vanwege die ontevredenheid snel en de gemeenten kwamen uit bij Wegman. Dat bedrijf is bekend in het Groene Hart, omdat het hier al leerlingenvoer doet naar scholen van het speciaal onderwijs, ook bijvoorbeeld in Oudewater en Woerden. Uiteindelijk won Wegman de aanbesteding voor de komende jaren.

Wat de gevolgen van de financiële problemen van Wegman zijn is nog niet duidelijk. Volgens een bericht op Twitter zouden de chauffeurs zonder betaling doorwerken, maar van de kant van de directie en de bewindvoerder is daarover nog geen informatie.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden