Volledig scherm
Plan Papenhoef in Oudewater krijgt 12 appartementen voor meer dan een miljoen euro per stuk © Groene Hart Huizen

Weinig animo voor luxe woningen in Oudewater: drie van de twaalf appartementen verkocht

Van het luxe bouwproject Residence Papenhoef in Oudewater zijn ruim een jaar na aanvang van de bouw nog maar drie van de twaalf appartementen verkocht.

Bovendien is de oplevering mei volgend jaar, een jaar later dan op de website van de ontwikkelaar staat vermeld. Toch maakt Marnix van Zwol van makelaarskantoor Groene Hart Huizen zich geen zorgen.

Quote

De bouw is begonnen in april 2018. Dit soort bouwprojec­ten duren nu eenmaal een jaar of twee

Marnix van Zwol, Groene Hart Huizen

De twee identieke complexen met de uitstraling van een herenhuis hebben ieder zes appartementen met een oppervlakte variërend van 144 tot 270 vierkante meter, het terras hierin meegerekend.

Op de website residencepapenhoef.nl staan suggesties voor de indeling van de ruimten met een of twee slaapkamers, of een kantoor aan huis en een of twee badkamers.

Op Funda staan twee appartementen te koop, die op residencepapenhoef.nl worden aangeboden als suites en penthouses. Voor een koopprijs van 1,1 en 1,6 miljoen worden de woningen opgeleverd zonder de gepresenteerde badkamer(s), keuken en toilet(ten). Maar er staan er geen twee, maar nog negen te koop. Van de drie appartementen die al zijn verkocht, is er een gekocht door de eigenaar van het project zelf.

Eigenaren

Bij reguliere bouwprojecten besluit de ontwikkelaar te gaan bouwen als zeventig procent van de woningen is verkocht, maar volgens Van Zwol gaat het hier niet om een gewoon bouwproject. ,,De eigenaren hebben besloten al te beginnen met de bouw voordat er meer appartementen zijn verkocht. Het gaat ook maar om twaalf woningen. Op zich verloopt de verkoop zoals we hadden verwacht. We zijn dus best tevreden.”

Op de website staat dat de woningen begin 2019 worden opgeleverd. Van Zwol corrigeert dat: het wordt mei volgend jaar. Volgens Van Zwol is er geen reden tot zorg. ,,De bouw is begonnen in april 2018. Dit soort bouwprojecten duren nu eenmaal een jaar of twee.”

Het bouwproject is omstreden. Papenhoef is een van de laatste stukken groen net buiten het centrum van Oudewater. Opeenvolgende eigenaren zagen hun initiatieven om het gebied te ontwikkelen ruim twintig jaar lang sneuvelen bij de gemeente. Het argument was dat het natuurschoon met enkele bijzondere bomen moest worden beschermd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden