Volledig scherm
Het bedrijf Walraven heeft twee vrijwilligers van de brandweer in dienst en kreeg daarvoor vorig jaar een gevelbordje cadeau. © Rianne den Balvert

Werkgever van brandweervrijwilliger
De Ronde Venen in het zonnetje gezet

De werkgever van een vrijwillige brandweerman/-vrouw wordt weer in het zonnetje gezet. Daar zorgt binnenkort de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) voor.

De waardering bestaat uit een gevelbordje. De brandweerzorg binnen de veiligheidsregio, waartoe ook De Ronde Venen hoort, wordt grotendeels geleverd door vrijwilligers. De steun van werkgevers is hierbij cruciaal, zegt de VRU. 

Het komt regelmatig voor dat brandweervrijwilligers tijdens werktijd worden opgeroepen voor de brandweer om te blussen en hulp te verlenen. ,,Wij zijn de werkgevers erg dankbaar voor hun flexibiliteit en medewerking daarin’’, zegt de VRU. 

Woensdag 18 september zal burgemeester Divendal van de gemeente De Ronde Venen een gevelbord overhandigen aan Intermat. Dit bedrijf heeft een medewerker in dienst die ook brandweervrijwilliger is. Hij mag van zijn baas altijd weg wanneer dat nodig is.

Léon Raadschelders van het bedrijf Walraven in Mijdrecht nam vorig jaar het eerste bordje in ontvangst. In zijn bedrijf werken twee mensen die vrijwilliger zijn bij de brandweer in Mijdrecht. 

In samenwerking met indebuurt Woerden