Volledig scherm
De stoplichten op de kruising van de N458 en de Bruggemeesterstraat in Nieuwerbrug. © Google Streetview

Werkgroep wil stoplicht in Nieuwerbrug N458 juist behouden

De provincie Zuid-Holland wil het stoplicht in Nieuwerbrug bij de N458, ter hoogte van de Bruggemeesterstraat, verwijderen en de weg herinrichten met een soort vluchtheuvel. De Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug (WIN) is niet positief over het voorstel en roept inwoners op om donderdag naar een informatieavond in het Wierickehuis te komen.

Quote

Het landelijk beleid is dat er geen stoplich­ten op doorgaande provincia­le wegen zijn

Jan de Mol

WIN-voorzitter Jan de Mol legt de plannen van de provincie Zuid-Holland uit: ,,Het landelijk beleid is dat er geen stoplichten op doorgaande provinciale wegen zijn. Daarom moet volgens de provincie dit stoplicht verdwijnen en de weg anders ingericht worden. De provincie komt daarom met vier varianten voor een andere inrichting, waarvan de variant met een vluchtheuvel de voorkeur heeft. Daarbij wordt de weg een paar meter verbreed en komt die dichter bij de huizen te liggen. Ook komt er een tussenstuk om over te steken.”

De WIN is niet blij met het voorstel van de provincie en heeft zelf een andere oplossing: ,,In Frankrijk zijn er stoplichten die standaard op rood staan. Kom je met de juiste snelheid aanrijden, dan springt-ie op groen en anders blijft het rood. Dit zou een perfecte, en voor Nederland unieke oplossing, zijn voor deze oversteek die veel wordt gebruikt door schoolgaande kinderen en andere fietsers."

Onder meer via Facebook roept de werkgroep dorpsbewoners op zich uit te spreken.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden