Volledig scherm
Cocaïne. Foto ter illustratie © Thinkstock

Werkstraf voor Vinkevener die harddrugs kocht voor op de kermis

Een 34-jarige man uit Vinkeveen heeft vandaag 40 uur werkstraf en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen vanwege harddrugs  bezit. Jeroen B. had voor de kermis in zijn dorp voor al zijn vrienden voor vier dagen cocaïne gekocht.

De zaak begon toen een andere verdachte werd aangehouden in een auto die op naam stond van de Vinkevener. In die wagen was een geheim luik ingebouwd. B. hield vol dat hij niets wist van het geheime luikje in zijn auto en hij wordt daar ook niet voor vervolgd. Wel moet hij op eigen kosten die geheime bergplaats laten verwijderen voordat hij zijn auto terug krijgt van de belastingdienst.

Bij de Vinkevener vond de politie 35 wikkels met cocaïne. De inhoud van die wikkels was in totaal 20 gram . De reclassering ging langs bij de verdachte die in een ver verleden ooit een geldboete heeft gehad voor het verkopen van drugs. De reclassering maakte een nieuw rapport. Dit rapport was positief. Volgens de reclassering is B. een hardwerkende Nederlander die zich alleen in het weekend te buiten gaat aan harddrugs.

Verslavend

De officier van justitie wees erop dat B. bijdroeg aan het gebruik van harddrugs in zijn omgeving. De officier benadrukte dat harddrugs zeer verslavend zijn. Hij eiste 60 uur werken en een maand voorwaardelijk.

B. vertelde aan de politierechter dat hij alweer minder gebruikt dan vroeger. Advocaat Chris Hesen vertelde dat de auto van de verdachte een jaar lang is achtergehouden door justitie en de belastingdienst en dat kost een hoop geld. Bovendien is B. mantelzorger voor zijn zieke moeder. B. barstte in tranen uit toen het om zijn moeder ging. En de rechter legde een iets lagere werkstraf op.

In samenwerking met indebuurt Woerden