Volledig scherm
Twee jaar geleden werd er nog een stadsstrand aangelegd, die komt er nu niet meer. © Rianne den Balvert

Westdampark in Woerden op de schop

Het Westdampark wordt grondig op de schop genomen, uitgebreid en netjes gemaakt. Onder meer de beschoeiing is slecht en beplanting moet vervangen. De werkzaamheden beginnen 25 februari. Het park wordt iets groter omdat de parkeerplaats aan de Oostsingel er bij wordt getrokken. Voor het stadsstrand is geen plek meer. 

De Woerdense aannemer Van Ooijen gaat het werk uitvoeren en als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden voor de zomer klaar. Over het parkeren aan de Oostsingel wordt nog een besluit genomen in de gemeenteraad. Deze parkeerplek verdwijnt namelijk en wordt bij het park getrokken. 

De aannemer begint met het weghalen van groen van mindere kwaliteit. Vervolgens wordt de beschoeiing vervangen en worden de voetpaden voorzien van een nieuwe verharding. Daarna worden er tien nieuwe bomen en groen aangeplant en wordt de aankleding opgepakt zoals het aanlichten van een aantal locaties met spots en er komen bankjes en prullenbakken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Volledig scherm
Kaart van het opgeknapte Westdampark in Woerden. © Gemeente Woerden

Pluktuin

In het nieuwe park is ook ruimte gemaakt voor initiatieven van inwoners. Eén van die initiatiefnemers is Ameco, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft om aan het werk te gaan met groen. Deze organisatie gaat in het park een bloemenpluktuin en een tuin met eetbaar groen onderhouden. Op initiatief van ‘de meiden van Breuren’ komt een social sofa in het park. De Woerdense Scouting krijgt een eigen plek in het park in de vorm van een mooie tegel. Deze tegel dient als verzamelplaats voor de leden van de scouting en is tevens een eerbetoon aan de oprichting van de scouting. 

Het stadsstrandje in het Westdampark komt niet meer terug. ,,Dat zit niet in de planning‘’, zegt wethouder Arthur Bolderdijk. Twee jaar geleden werd nog een strandje aangelegd. Het leverde veel overlast voor omwonenden op.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden