Volledig scherm
Kunstenaar Ed Bos. © Marnix Schmidt

Wildkunst in Vinkeveen op last van gemeente verwijderd

De wildkunst op negentien juten zakken die vorige week opdook op bomen in Vinkeveen, is alweer verwijderd.

,,Van de gemeente moesten we onze kunstwerken onmiddellijk verwijderen", zegt Vinkeveense Linda Bos, die met haar man Ed de kunst had opgehangen. ,,Het argument was dat de bomen beschadigd zouden raken. Ontzettend flauw. Maar we hebben zoveel leuke reacties gekregen dat de actie niet voor niets geweest is."

,,Wij hadden die werken nog liggen en besloten het dorp eens flink op te fleuren", lacht Linda Bos. ,,Wij vermoeden dat de gemeente dit niet goed kon keuren omdat we het vooraf niet met hen overlegd hebben. Dit was gewoon een stoute actie van ons, maar we hadden er geen kwade bedoelingen mee. Sterker nog; we hebben heel goed opgelet dat we de krammen alleen in de bast hebben bevestigd zodat we de boom niet zouden beschadigen."

Interesse

Na de waarschuwing van de gemeente haalde het echtpaar de werken direct weg. ,,Ook daar hebben we veel reacties op gekregen. Inwoners vinden het jammer dat het project al zo snel weer weg is." Daarom heeft het kunstenaarsduo besloten om de werken uit te delen aan belangstellenden. ,,We hebben al van twee winkeliers bericht ontvangen dat ze graag een aantal exemplaren willen hebben voor in hun etalage. Dat is toch geweldig!''

Wie interesse heeft in een van de werken van Ed Bos, kan zich melden via zijn facebookpagina Kunstschilder Ed Bos.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden