Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg.
Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg. © AD

Wim Groeneweg blijft langer waarnemer in Oudewater

Burgemeester Wim Groeneweg blijft enkele maanden langer waarnemend burgemeester in Oudewater nu de benoeming van zijn opvolger door de coronacrisis vertraging heeft opgelopen. De verwachting was dat er voor de zomervakantie een nieuwe burgemeester zou zijn. 

Hoeveel vertraging er nu ontstaat, is op dit moment nog niet bekend, maar de commissaris van de koning, Hans Oosters, heeft Groeneweg al wel gevraagd om nog ‘enkele maanden’ langer te blijven. 

Wim Groeneweg (62) begon in november als waarnemer nadat Pieter Verhoeve als burgervader van Gouda aan de slag ging. Vorige maand werd bekend dat 45 mensen hebben gesolliciteerd om nieuwe burgemeester van Oudewater te worden. 

Groeneweg heeft het naar zijn zin in de IJsselstad. ,,Niet in de laatste plaats door het fijne contact met de bevolking en organisaties en de voortreffelijke samenwerking in raad en college’’, laat hij weten. Overigens heeft hij zelf niet op de functie van burgemeester van Oudewater gesolliciteerd. 

Groeneweg was van 2011 tot 2019 burgemeester van Vianen. Toen deze stad opging in de gemeente Vijfheerenlanden stopte zijn burgemeesterschap. Hij besloot toen zijn groot rijbewijs te halen en reed een aantal maanden rond als buschauffeur, totdat de vraag kwam om in Oudewater waarnemer te worden. 

In samenwerking met indebuurt Woerden