Volledig scherm
De Alphense wethouder Kees van Velzen (tweede van rechts) bij de opening van een Toeristisch Overstap Punt (TOP) in Boskoop. © Foto AD

Woerden is gastheer voor eerste Groene Hart Toerisme Dag

Woerden is maandag 18 november gastheer van de eerste Groene Hart Toerisme Dag.

De bijeenkomst bij MeetINoffice op een Woerdens bedrijventerrein is bedoeld voor ondernemers die al actief zijn op het gebied van recreatie en toerisme of plannen in die richting hebben. Zo'n 150 genodigden hebben hun komst toegezegd. Zij krijgen uitleg over kansen die er volgens de gemeenten Alphen, Gouda en Woerden en organisaties in de toerismebranche nog liggen in het Groene Hart. Deelnemers kunnen ook netwerken en afspraken maken over meer samenwerking.  

De bijeenkomst wordt aan het begin van de middag geopend door de Alphense wethouder Kees van Velzen, die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft. In Alphen en omgeving bestaat al het Platform voor Recreatie en Toerisme, waar ondernemers praten over kansen om het gebied beter op de kaart te zetten. De bedoeling is dit ook binnen het Groene Hart gezamenlijk te gaan doen, onder de 'merknaam’ Het Groene Hart van Holland.

Alphen, Gouda en Woerden praten al langer over meer samenwerking, niet alleen op het gebied van recreatie. Woerden heeft zich in het verleden geafficheerd als ‘hoofdstad van het Groene Hart’, maar dat is volgens een woordvoerster van  Het Groene Hart van Holland niet de reden dat de eerste Groene Hart Toerisme Dag in Woerden plaatsvindt. Of er een vervolg komt en dan bijvoorbeeld elders in het Groene Hart is nu nog niet duidelijk.

In samenwerking met indebuurt Woerden