De gemeente Woerden lanceert vandaag een afvalglossy.
Volledig scherm
De gemeente Woerden lanceert vandaag een afvalglossy. © Gemeente Woerden

Woerden lanceert glossy over afval

De gemeente Woerden brengt vandaag een glossy uit over afval. ,,Volgens ons zijn we daarin uniek in Nederland”, zegt wethouder Tymon de Weger.

Het magazine in handzaam formaat staat helemaal in het teken van afval scheiden. De Weger, die afval in zijn portefeuille heeft: ,,Het doel is om inwoners bewust te maken dat afval scheiden zinvol is en daarnaast willen we ze op een leuke manier een beetje helpen hierbij.”

Theezakje

Zo is er middenin het magazine een overzicht te vinden van welk afval waar bij mag. ,,Een chipszak mag niet bij het plastic en de meeste theezakjes mogen, inclusief het nietje, bij het gft-afval”, vertelt De Weger.

Quote

We willen inwoners op een leuke manier helpen bij het afval scheiden

Tymon de Weger, wethouder

Het magazine moet bijdragen aan de rijksdoelstelling om in 2020 nog maar 100 kilo restafval per persoon over te houden. ,,Woerden zit nu op een gemiddelde van 162 kilo dus dat is een grote uitdaging, maar er zijn al mensen die dat halen”, zegt De Weger. ,,In het restafval zit nu nog steeds heel veel afval dat hergebruikt kan worden.”

Volgens de wethouder is de glossy een echte bewaareditie. ,,Bijvoorbeeld voor in de keuken, op de leestafel of in het toilet, zodat je er af en toe eens in kunt kijken.” 

Wie de glossy uiteindelijk toch weg wil gooien, wordt geacht het magazine bij het oud papier te gooien. ,,Het blad is gemaakt van gerecycled papier en het papier zelf is ook makkelijk te recyclen”, vertelt Monique à Campo, teammanager afval en reiniging bij de gemeente Woerden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden