Volledig scherm
Zicht op Defensie-eiland. © Marnix Schmidt

Woerden probeert overlast bezorgscooters aan te pakken op Defensie-eiland

Een onderzoek naar de verkeerssituatie op Defensie-eiland moet duidelijk maken hoe het hier veiliger kan worden. Dat heeft het college geantwoord op vragen van de VVD. De partij wil dat vooral het lawaai en de gevaarlijke rijstijl van bezorgers vermindert. 

Toegezegd is dat de gemeente met maaltijdbezorgservices in de binnenstad de problemen zal bespreken. Ook brengt de gemeente het gebruik van de fiets als vervoermiddel voor bezorgers onder de aandacht. Nu al maken enkele ondernemers voor hun bezorgservice gebruik van elektrische fietsen.  ,,We kunnen ze echter alleen maar vriendelijk verzoeken hun personeel aan te spreken op ongewenst gedrag en na te denken over stiller en schoner wagenpark‘’, antwoordt het college.

De partij heeft ook gevraagd of de verkeerssituatie vanaf Defensie-eiland bij de Bonaventurakerk niet op de schop genomen kan worden. Eerder hadden in AD Groene Hart bewoners van Defensie-eiland geklaagd over de volstrekt onduidelijke situatie bij de kerk. Als het aan het college ligt, wordt die situatie pas verbeterd als de hele wijk klaar is. 

Petitie

Bewoners hebben de gemeente Woerden eind september een petitie aangeboden over de overlast van brommers en gehaaste maaltijdbezorgers. In ieder geval 45 bewoners hadden hun handtekening gezet onder de dringende oproep. ,,Van alle kanten komt er verkeer op je af. De drukste fietsroute van Woerden komt hier doorheen’', zei bewoonster Marlene van Duuren eerder tegen AD Groene Hart.

Van Duuren heeft meermalen contact gehad met de gemeente, de politie en met verkeershandhavers over de onveilige situatie. ,,Volgens mij kan dit opgelost worden en kan het veiliger.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden