Volledig scherm
John Smolders deelt noodgedwongen gratis ijs uit. Hij heeft een klein terras aan De Bleek gemaakt. © Rianne den Balvert

Woerden verbiedt voormalig cateraar lunchzaak te beginnen

John Smolders wilde vanmiddag sateetjes, soep en chickenbites gaan verkopen voor zijn bedrijf aan De Bleek in Woerden, maar de gemeente stak daar maandag op de valreep een stokje voor.

De lunchtent mocht de voormalig cateraar niet opzetten, omdat hij geen vergunning had, kreeg hij maandagmiddag telefonisch vanuit het gemeentehuis te horen. Wel mocht hij eenmalig gratis koffie en thee schenken en ijsjes uitdelen. Dat deed de 56-jarige Smolders dan ook netjes. Bovendien mag hij binnenkort  langskomen bij de gemeente voor een gesprek.

Dat hij zonder overleg met de gemeente hapjes zou gaan verkopen op bedrijventerrein Middelland had de Woerdenaar zaterdag aangekondigd op deze website. Omdat zijn contract met de gemeente begin dit jaar niet werd verlengd, moet hij alle zeilen bijzetten om rond te komen, beweert hij. Smolders vindt dat de gemeente hem niet netjes heeft behandeld. 

Diverse klanten die bij hem vanmiddag tevergeefs een hapje eten wilde komen halen, noemen zijn actie ‘sympathiek‘ en kwamen langs om hem een hart onder de riem steken, zoals Gerard en Henna Blonk. Anderen lieten afgelopen weekend via sociale media al weten dat Smolders niet moet zeuren.

In samenwerking met indebuurt Woerden