Volledig scherm
Mathieu van der Poel zat er doorheen in het Britse Harrogate. © Cor Vos

Woerden zenuwachtig: komt Mathieu van der Poel nou wel of niet?

Woerden is in rep en roer. Komt de beste fietser van Nederland naar Woerden of niet? Mathieu van der Poel is geblesseerd. Zijn verschijnen aan de start van de Kiremko Nacht van Woerden wordt heel twijfelachtig. In het weekend wordt duidelijk of hij meedoet.

Burgemeester Victor Molkenboer kondigde begin juli met veel trots de komst van meervoudige wereldkampioen veldrijden aan. 

Dat is niet alleen goed voor de lange Woerdense wielercultuur maar ook goed voor Woerden zelf, zei hij bij het wereldkundig maken van dit nieuws in de raadszaal: ,,Van der Poel is echt een publiekstrekker. Binnen het circuit van de veldrijders is de Woerdense ronde geliefd. Vooral omdat deze ‘s avonds wordt verreden.”

Ook de organisatie van de Kiremko Nacht van Woerden, voorafgaand aan de Woerdense Koeiemart, is er apetrots op het contract met Van der Poel te hebben getekend. Immers, met Van der Poel wordt ook het deelnemersveld groter, zei  organisator Arjan van der Horst nog bij de officiële bekendmaking in juli. Zijn komst zou zomaar tot een duizend toeschouwers meer kunnen leiden. 

Rondjes

Nu lijkt de hoogglans van de negentiende editie er wel een beetje af te gaan. Staat de toprenner, die in 2011 voor het laatst in Woerden z’n rondjes fietste, dinsdagavond aan de start? 

,,Laten we het hopen’’, zegt Van der Horst: ,,Als sportliefhebber denk ik ‘laat Van der Poel goed herstellen’, maar ik ben ook organisator en heb tal van afspraken gemaakt na het bekend worden dat hij naar Woerden komt. Gelukkig blijven onze sponsoren achter de organisatie staan. Ik werk aan een alternatief, mocht het Van der Poel niet lukken.’’ 

Het wordt ook zonder de fameuze veldrijder een mooi wielerfeest, zegt Marcel Boschker. Hij is zelf verdienstelijk wielrenner bij WTC en lid van de organisatie. ,,Met Van der Poel heb je wel iemand in huis. Jammer als hij vanwege een knieblessure er niet bij kan zijn.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden