Volledig scherm
Een hond, foto ter illustratie © shutterstock

Woerdenaar (72) krijgt werkstraf voor het verwaarlozen van zijn hond

Een 72-jarige man uit Woerden is woensdagmiddag door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur met een proeftijd van één jaar omdat hij zijn hond gedurende een jaar heeft verwaarloosd. In december 2018 vond de politie het dier veel te mager en met een onverzorgde vacht in een huis vol uitwerpselen. 

Quote

De man had de dierenbe­scher­ming kunnen inschake­len. Stilzitten is geen optie

Officier van Justitie

Eerder al kreeg de Woerdenaar een waarschuwing dat hij beter voor zijn huisdier moest zorgen. De man, die niet aanwezig was bij de rechtszaak, vertelde de politie dat de zorg voor de hond hem te veel was geworden. ,,Het is me boven het hoofd gegroeid”, zei hij tegen agenten.

Vanwege zijn eigen gezondheid lukte uitlaten niet altijd. Ook kon hij de kosten voor de dierenarts niet opbrengen. Ondanks die situatie vond zowel de officier als de rechter dat de man straf verdiende. ,,Hij had de dierenbescherming kunnen inschakelen”, zei de officier. ,,Stilzitten is geen optie.” De uitspraak van de rechter was gelijk aan de strafeis, alleen vroeg de officier om een proeftijd van twee jaar. 

Eenmaal opgehaald door agenten bleek de hond ongeneeslijk ziek te zijn. Daarom besloot een dierenarts het dier in te laten slapen. De man heeft na de dood van de viervoeter geen andere hond genomen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden