Volledig scherm
BreakSqad met uiterst rechts Bram de Waal © BreakSquad

Woerdenaar in halve finale Holland’s got Talent

Woerdenaar Bram de Waal is zaterdag met zijn breakdance groep BreakSquad te zien in de halve finale van Holland’s got Talent bij RTL4.

Bij eerdere uitzendingen was de jury van het tv-programma, Dan Karaty, Chantal Jansen, Paul de Leeuw en Angela Groothuizen enthousiast over het optreden en BreakSquad is nu door naar de halve finale. De voorbereidingen voor zaterdag vergt inzet. De groep repeteert bijna dagelijks.

Woerdenaar Bram de Waal geeft dansles bij danscentrum Delicious in Woerden en traint ook nog eens bijna dertig uur in de week met zijn breakdancegroep.
Bij Delicious werd Brams talent voor breakdance meteen opgemerkt. Zijn dansdocent zette hem bij zijn beste leerlingen en vormde zo de breakdancegroep Breaksquad. De Woerdenaar zit dus al vanaf het begin bij Breaksquad. ,,Ik vind het mooi dat we begonnen als amateurs en zijn uitgegroeid tot een professionele groep. In het begin trainden we één keer in de week en nu train ik 25 tot 30 uur in de week’’, zei hij eerder.

Bijna iedere dag van de week traint Breaksquad in een studio in Gorinchem. Daar komen de meeste leden van de dansgroep vandaan.

De halve finale is komende zaterdag te zien vanaf 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Woerden