Ad Oude Bos heeft zakelijke contacten in China en zegt 200 duizend mondkapjes per dag te kunnen leveren voor de Nederlandse markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad Oude Bos heeft zakelijke contacten in China en zegt 200 duizend mondkapjes per dag te kunnen leveren voor de Nederlandse markt. © Marnix Schmidt

Woerdenaar kan honderdduizenden mondkapjes leveren aan ziekenhuizen en huisartsen: ‘Alleen niemand wil ze hebben’

De Woerdense ondernemer Ad Oude Bos kan honderdduizenden mondkapjes en professionele mondbeschermers importeren uit China maar niemand blijkt er in geïnteresseerd. ,,De nood is hoog, ik kan ze goedkoop invoeren maar wie wil ze hebben. De vraag naar mondkapjes is nog altijd groot, toch?” 

Al twintig jaar doet de Woerdenaar zaken met China. Hij importeert er onder meer telefoonhoesjes. Hij kent  veel leveranciers en heeft er ook vrienden en kennissen. Oude Bos, die jarenlang importeur van scooters was, heeft veel met zijn Chinese leveranciers over de uitbraak in hun land gesproken. Nu lijkt het coronavirus in China onder controle. ,,Nadat ook in Nederland het coronavirus uitbrak, heb ik weer contact opgenomen met een van mijn leveranciers. Een familielid van hem heeft een fabriek in mondkapjes en Surgical Masks, voor in ziekenhuizen dus.”

In samenwerking met indebuurt Woerden