Volledig scherm
© ANP XTRA

Woerdenaar moet 2,5 jaar cel in voor ontucht met minderjarige meisjes

De 46-jarige Arie L. uit Woerden is vandaag voor seksueel misbruik van zeven minderjarige meisjes veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. 

Een voorwaardelijk celstraf van nog een jaar moet zorgen dat hij drie jaar lang geen contact meer opneemt met de slachtoffers, zich onthoudt van ontmoetingen met minderjarigen, geen kinderpornosites bezoekt en zich laat behandelen. Voor de ontucht met zijn dochter, pleegdochters, nichtje, buurmeisje, oppas en dochter van een vriend eiste justitie eerder vijf jaar cel. Nog twee meisjes meldden zich bij de politie, maar die zijn niet in de tenlastelegging terechtgekomen. 

Quote

Ik was ziek, maar voel me nu beter

Arie L.

De verminderd toerekeningsvatbare Arie L. lijdt – volgens gedragsdeskundigen - aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en een ziekelijke vorm van voyeurisme. Daarnaast heeft hij ‘een ziekelijke seksuele aantrekkingskracht tot tienermeisjes’. De al in 2001 voor misbruik van een vriendinnetje van zijn dochter tot een voorwaardelijke celstraf veroordeelde Arie L. bekende voor de rechtbank in Rotterdam meermaals bij een zevental onder meer door jeugdzorg aan zijn zorg toevertrouwde pubermeisjes aan hun borsten en geslachtsorganen te hebben gezeten. 

Amicaal

,,Ik ben helaas erg amicaal opgevoed. Een klap op de billen, gaf ik aan veel meisjes. Maar ik zat gevangen. Nu in de gevangenis ben ik vrij. Ik was ziek, maar voel me nu beter. Ik vraag vergiffenis voor wat ik heb aangericht,’’ zei de streng gelovige Arie L. onlangs in de rechtszaal. Maar hij ontkende de seksuele binnendringen. Bij twee slachtoffers is dat toch bewezen verklaard. De Woerdenaar moet vijf meisjes in totaal 30.000 euro schadevergoeding betalen. Eén van de getraumatiseerde slachtoffers noemde de diepgelovige Woerdenaar ‘een reformatorische loverboy’. Arie L. is vanaf 2000 regelmatig door zijn ex betrapt bij het begluren van minderjarige meisjes onder de douche en in hun slaapkamer in hun toenmalige gezinswoningen in Driebruggen en Waarder. Hij liet zich door de kinderen insmeren met crème, waarbij ze ook zijn geslachtsdeel moesten aanraken. Arie L. kon zich – volgens de rechter - 15 jaar lang aan hen vergrijpen door fysiek overwicht, loyaliteitsgevoelens van de slachtoffers en overmacht door het leeftijdsverschil.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden