Veel wandelaars en fietsers bij de Cattenbroekerplas.
Volledig scherm
Veel wandelaars en fietsers bij de Cattenbroekerplas. © Egberts Media

Woerdenaren trekken er op uit: drukte bij de woonboulevard

corona kort woerdenCorona beheerst het dagelijkse leven. Ook in de regio Woerden. AD Groene Hart brengt dagelijks kleine nieuwsberichten in de rubriek: Corona Kort.

Inwoners trekken er op uit

Woerdenaren zijn er zondagmiddag op uit getrokken. In de omgeving van de Cattenbroekerplas genoten veel wandelaars en fietsers van het mooie weer. Ook bij de woonboulevard was het druk. Volgens een fotograaf stond de parkeerplaats bijna helemaal vol. 

Veel wandelaars en fietsers bij de Cattenbroekerplas.
Volledig scherm
Veel wandelaars en fietsers bij de Cattenbroekerplas. © Egberts Media

Livechat met Pieter Lossie uit Harmelen.

De minister van Onderwijs hield een gesprekje met Pieter via Instagram. 

Kiki's klooster quarantaine

Columniste Kiki Schippers gaat de komende weken in het klooster van Woerden in gesprek met muzikanten, makers en cabaretiers. 

Donatie van bioscoop

Annex Cinema doneert popcorn, chips en drankjes aan de revalidanten van het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Leverancier Ivar van den Berg hielp een handje met het bezorgen van de pakketten aan het Daan Theeuwes Centrum. In dit filmpje is te zien hoe de pakketten worden bezorgd.

Auto’s voor zorghelden

Autocentrum Van Vliet, met vestigingen in Woerden en Bodegraven, zoekt contact met zorginstellingen. De Opel-dealer doet mee aan de actie ‘zorgheldenauto’s’, waarbij zorgmedewerkers enkele maanden een auto ter beschikking krijgen om gemakkelijker naar hun werk te kunnen. 

,,Wij hebben besloten om ook een aantal auto’s beschikbaar te stellen”, vertelt Ruben Elzas, accountmanager zakelijke markt bij Van Vliet. ,,We hebben al diverse zorgorganisaties in de regio benaderd, maar instellingen kunnen zelf ook contact met ons opnemen. We willen zorgmedewerkers helpen bij woon-werkverkeer en patiëntenbezoek.”

Pasen

De leerkrachten van basisschool De Fontein in Harmelen bedachten een creatieve oplossing om toch samen met de kinderen het paasfeest te vieren. De kinderen keken zondag tegelijk naar een digitale paasviering. Daarna werden ze thuis verrast door de docenten die een zakje paaseitjes in de brievenbus stopten.

#StayHomeChallenge

Brandweer Nieuwerbrug doet mee aan de #StayHomeChallenge. Op Facebook plaatste het korps een foto, waarop de vrijwilligers oproepen thuis te blijven. De post heeft brandweer Reeuwijk en Nieuwerkerk aan den IJssel uitgedaagd om mee te doen aan de challenge.  

Brandweer Nieuwerbrug doet mee aan de #StayHomeChallenge.
Volledig scherm
Brandweer Nieuwerbrug doet mee aan de #StayHomeChallenge. © Brandweer Nieuwerbrug

Open dagen voor toekomstige bruidsparen

Kasteel Woerden organiseert vier open dagen voor toekomstige bruidsparen. De rondleidingen zijn coronaproof, aldus de organisatie. 

Burgemeester: blijf thuis!

Burgemeester Victor Molkenboer kan niet duidelijk genoeg zijn: blijf thuis! Dat laat hij weten in onderstaande videoboodschap.

Coronabrochure

Speciaal voor ouderen brachten de gemeente Montfoort en enkele (hulp)instanties een coronabrochure uit. Daarin staat bijvoorbeeld hoe zij hulp kunnen krijgen met boodschappen doen of andere praktische problemen waar ze tegenaan lopen.

Drankvoorraad 

Het Rie Theater in Woerden doet de hele drankvoorraad in de verkoop. Na een bod komen de eigenaren het zaterdag bij je thuisbezorgen. 

Videoboodschap van leerlingen 

Na alle filmpjes van docenten die hun leerlingen zo missen, hebben de leerlingen van het Minkema College in Woerden een videoboodschap gemaakt. 

  1. Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpannen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’
    strafeis 6 jaar

    Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpan­nen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’

    Een ‘drugsdealer 2.0’. Zo bestempelde de officier van justitie van het Landelijk Parket vandaag in de rechtbank Rotterdam een 23-jarige verdachte uit Bodegraven tegen wie zij 6 jaar gevangenisstraf eiste met aftrek van het voorarrest. ,,Hij bood niet alleen het grootste deel van onderschepte met drugs gevulde postpakketten aan bij inleverpunten van een post- en pakketbedrijf, hij handelde ook als importeur 611 bestellingen van verdovende middelen af via het darkweb.”

In samenwerking met indebuurt Woerden