Volledig scherm
Foto ter illustatie © Marlies Wessels

Woerdenaren willen meer parkeergelegenheid in nieuwe wijken

Woerdenaren willen meer parkeergelegenheid in toekomstige woonwijken, zoals in de omgeving van het station. Wethouder Arjan Noorthoek houdt het op één parkeerplaats per woning. De gemeenteraad moet de knoop doorhakken.

De reductie van de parkeernorm wordt niet zonder meer doorgevoerd, belooft de wethouder wel. In een toelichting op een verkeersnota vanochtend zegt hij dat wel aangetoond moet worden dat een buurt met een lagere parkeernorm kan. Dat betekent dat andere vormen van mobiliteit (zoals de nabijheid van de bus of het treinstation en goede fietsverbindingen haalbaar zijn, zegt Noorthoek. En die alternatieven moeten er al zijn voor de eerste bewoners hun intrek nemen in de nieuwe wijk.

Volgens burgemeester Victor Molkenboer zijn het vooral jongeren die de auto prioriteit geven als het om vervoer gaat. ,,Ik zie dat aan mijn eigen kinderen in Utrecht. Binnen zeven minuten ben je bij het station en kun je overal heen.’’ En voor wie toch een keer een auto nodig heeft, kan denken aan een deelauto, voegen ze er aan toe.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden