Volledig scherm
Het olifantenpaadje in het Westdampark is weer in ere hersteld na het doorzagen van de tak. © Facebookpagina Olifantenpaadjes

Woerdens Olifantenpaadje niet langer versperd

VideoEen oproep op Facebook om het olifantenpaadje in het Woerdense Westdampark in ere te herstellen, heeft gewerkt. Onbekenden hebben 's nachts de tak die het paadje versperde doorgezaagd. En dat vlak voor de feestelijke heropening van het park.

Morgenmiddag wordt het Westdampark na een maanden durende reconstructie feestelijk geopend. Volgens de gemeente Woerden ligt het park er weer picobello bij, maar daar dacht niet iedereen zo over. Op de Facebookpagina ‘Olifantenpaadjes’ werd afgelopen donderdag een bericht geplaatst over het versperde olifantenpaadje in het park. 

,,Bij het zien van deze foto kregen wij echt spontaan de tranen in onze ogen. Met een groot stuk dood hout is hier plotsklaps een schitterend Olifantenpaadje vermoord! Hoe lang zal het duren voordat een inwoner van Woerden met een flinke boomzaag dit paadje weer een nieuw leven schenkt?”

Zagers

Aan de oproep werd al snel gehoor gegeven, want gisteren verscheen op de Facebookpagina een nieuwe foto waarop te zien was dat de boomstam doorgezaagd is. Aan het filmpje op de website is te zien dat  minstens twee personen in het donker met een handzaag een stuk van de tak afgezaagd hebben. De beheerder van de pagina, die anoniem wil blijven, noemt de zagers de helden van de weg. ,,De oproep was uiteraard een grap, maar dat er ook gehoor aan gegeven is, vind ik best wel grappig.” Volgens hem is het de eerste keer dat een olifantenpaadje door onbekenden in ere is hersteld. ,,Ik had het ook niet verwacht.” 

Hoewel de zagers bekend zijn bij de beheerder, willen zij zich niet bekend maken bij een groter publiek. ,,Op verzoek van de zagers mag ik hun namen helaas niet prijsgeven”, vertelt de beheerder.

De gemeente Woerden, die de boomstam in het park had neergelegd als speelelement voor de jeugd, reageert sportief op de actie. ,,We vatten het op als een ludiek en creatief en laten het zo liggen”, zegt een woordvoerder. ,,Het is alleen niet de bedoeling dat iedereen nu in bomen gaat zagen, want dan moet we wel op gaan treden.”

Volledig scherm
Het Olifantenpaadje in het Westdampark is onderbroken door een grote tak © Facebookpagina Olifantenpaadjes

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden