Volledig scherm
Groep 7 van basisschool De Schakel heeft de rapcontest van BlindSpot van 2019 in de provincie Utrecht gewonnen. © Rianne den Balvert

Woerdense ‘rap-leerlingen’ van De Schakel winnen rapcontest

De bovenbouw van de Woerdense basisschool De Schakel is nog steeds in ‘rap-sferen’. De leerlingen hebben de rapcontest van BlindSpot van 2019 in de provincie Utrecht gewonnen. Zij maakten een rap over de gevaren van de dode hoek.

BlindSpot is een speelse en creatieve rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek. TrafficSkills voerde het project BlindSpot dit schooljaar in 345 groepen uit. Het is het derde schooljaar waarin de lessen in de provincie Utrecht worden gegeven. Leerkracht Laura Peele en schoolleider Norbert Bakker zijn trots op de rappende leerlingen. 

Beker

De prijs bestaat uit een mooie beker. De winnaars krijgen bovendien de gelegenheid een videoclip bij hun eigen rap op te nemen. De leerlingen hebben de kennis over de dode hoek in hun geheugen geprent door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van hun rapsong te schrijven. Met de raptekst in hun hoofd en de karakteristieke rapbewegingen erbij onthouden leerlingen goed wat ze moeten doen wanneer ze een vrachtwagen tegenkomen onderweg.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden