Volledig scherm
Vorig najaar legde De Aar Hoveniers een nieuw kunstwerk met stalen huisjes aan op de vernieuwde rotonde bij de Wulverhorstbaan, Middellandbaan en Burgemeester Van Swietenweg. © Rianne den Balvert

Woerdense rotonde de mooiste van Nederland

De turborotonde die de Middellandbaan en Wulverhorstbaan met elkaar verbindt, is uitgeroepen tot de mooiste rotonde van Nederland. Vakblad De Hovenier heeft de prijs uitgereikt aan De Aar Hoveniers, die de rotonde heeft aangelegd en onderhoudt.

De Aar Hoveniers uit Woerden onderhoudt de rotonde op Middelland al twaalf jaar. Toen er vorig jaar een rijbaan bij kwam, maakte het hoveniersbedrijf een nieuw ontwerp. Onder de naam ‘Het wonder van Woerden’ werd een ecologisch verantwoorde rotonde aangelegd met een verwijzing naar de historie van de stad. 

Het vakblad voor hoveniers ging dit jaar voor de tweede keer op zoek naar de mooiste rotonde van Nederland. Volgens het blad wordt minimaal driekwart van de rotondes gesponsord en onderhouden door lokale hoveniers. De tweede prijs ging naar een rotonde in Drachten. Een rotonde in Panningen werd derde.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden