Volledig scherm
Verkeersregelaars (hier op een andere kruising in Woerden) lijden het verkeer vanwege De Nacht van Woerden in goede banen op de kruising van de Stationsweg met de Oudelandseweg en Utrechtsestraatweg. © Marnix Schmidt

Woerdense wegen slibben dicht in aanloop naar Koeiemart

Wie nu in de auto stapt voor een ritje door of naar Woerden kan wel eens lang onderweg zijn. Door de wegafsluitingen vanwege De Nacht van Woerden en de Koeiemart slibben de wegen van en naar de binnenstad langzaamaan dicht.

Vanavond om 18.00 uur gaan de eerste veldrijders van start voor De Nacht van Woerden. Vanwege de wielerronde door de binnenstad is de Hoge Wal helemaal afgesloten voor verkeer. Door de kermis op het Exercitieveld zijn ook de Oostsingel en de Oostlaan afgesloten. 

Op de Oostdam geldt eenrichtingsverkeer en verkeersregelaars zorgen er op het kruispunt met de Stationsweg, Oudelandseweg en Utrechtsestraatweg voor dat het verkeer in goede banen wordt geleid. De wegafsluitingen en omleidingen zorgen ervoor dat het verkeer richting de avondspits behoorlijk vastloopt. Zo is het nu al filerijden op de Wilhelminaweg, Oudelandseweg, Utrechtsestraatweg en Steinhagenseweg. 

Eén voordeel is er ook: het kruispunt van de Waardsebaan en de Hollandbaan is ondanks de werkzaamheden vandaag en morgen wel in alle rijrichtingen geopend. 

In samenwerking met indebuurt Woerden