Volledig scherm
Ontwikkelaar Erik Veerman (Radix & Veerman BV) en burgemeester Victor Molkenboer ondertekenen de overeenkomst voor de woningbouw op Mauritshof © Gemeente Woerden

Woningbouw Mauritshof Harmelen kan beginnen

Binnenkort gaat de eerste heipaal de grond in voor 24 woningen aan de Mauritshof in Harmelen. Het contract tussen de gemeente en projectontwikkelaar Radix en Veerman zijn vandaag getekend.

Quote

De Mauritshof is een van de locaties waar we snel wilden bouwen, en dat is gelukt

Tymon de Weger

Wethouder Tymon de Weger is in zijn nopjes met het begin van de bouw. ,,De Mauritshof is een van de locaties waar we snel wilden bouwen, en dat is gelukt.’’ Belangrijk voor Harmelen, zegt hij, want er is veel behoefte aan deze woningen. ,,Vooral starters- en seniorenwoningen zijn bijzonder in trek. Door dit project kan een aantal huurders nu doorstromen naar een koopwoning, waardoor op andere plekken in Harmelen weer huurwoningen vrijkomen.’’

Het gaat om 12 zogenaamde terraswoningen en 12 appartementen. De prijzen variëren van 165.000 tot 330.000 euro. Alle woningen zijn aardgasvrij én nul-op-de-meter. De verkoop begint binnenkort.

Eind vorig jaar won Radix en Veerman met het plan ‘Goud en Groen’ de selectie voor woningbouw op de voormalige locatie van basisschool De Notenbalk. Belangrijke pluspunten waren de oplossing voor het parkeren en de rolstoeltoegankelijkheid van een aantal woningen.

Volledig scherm
Een impressie van de woningen die op de Mauritshof komen © Radix en Veerman

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden