Volledig scherm
Ondertekening woningbouw terrein Den Oudsten door wethouder tymon de Weger (midden) met vertegenwoordigers van De Vries en Verburg © Gemeente Woerden

Woningen Den Oudsten in Woerden eind dit jaar in de verkoop

Er zit schot in de plannen voor woningbouw op het voormalige terrein van Den Oudsten aan de Utrechtsestraatweg in Woerden. Het project Hof van Leyland bestaat uit ruim 170 nieuwe woningen, te bouwen in twee fasen. Half augustus komen het (ontwerp)bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter inzage.

De eerste woningen op het voormalige terrein van Den Oudsten aan de Utrechtsestraatweg komen eind dit jaar in de verkoop. Het streven is om de eerste woningen medio 2020 op te leveren, zegt de gemeente. Dat is wel een jaar later dan de bedoeling was.

Aardgasvrij

Het project Hof van Leyland bestaat uit verschillende typen woningen in diverse prijsklassen, zowel koop als huur. Alle woningen zijn aardgasvrij. De eerste voorbereidingen op het terrein zijn al in gang gezet. Zo is begonnen met het sloopwerk.

Quote

Tijdens informatie­avon­den is gebleken dat er veel belangstel­ling is voor de verschil­len­de soorten woningen op dit terrein

Wethouder tymon de WEger

Directeur Victor Donk van projectontwikkelaar De Vries en Verburg Ontwikkeling uit Stolwijk: ,,Na afronding van de bestemmingsplanprocedure beginnen wij met de realisatie van Hof van Leyland: een woonwijk van ruim 170 woningen langs verschillende hofjes. De wijk is ruim en groen van opzet en biedt keuze uit eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen.”

Ook wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling) is blij met de voortgang. ,,Dit plan voorziet in een grote behoefte. Tijdens informatieavonden is gebleken dat er veel belangstelling is voor de verschillende soorten woningen op dit terrein. Goed dus dat we deze nieuwe stappen kunnen zetten. Waar het gebied er nu nog wat verlaten bij ligt, krijgt Woerden er straks een aantrekkelijke woonwijk bij”

Volledig scherm
Het bouwplan voor Den Oudsten © Gemeente Woerden

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden