Volledig scherm
Yolan Koster nam samen met Hans Haring en Ivo ten Hagen juni vorig jaar afscheid als wethouder in Woerden. In Montfoort wordt ze in het college weer herenigd met Ten Hagen. © Alex de Kuijper

Yolan Koster (oud-wethouder Woerden) volgt Jocko Rensen op als wethouder in Montfoort

Yolan Koster wordt de opvolgster van de afgelopen vrijdag opgestapte Montfoortse wethouder Jocko Rensen. Ze is door de partij Progressief Akkoord voorgedragen als kandidaat-wethouder. Koster was van 2012 tot 2018 wethouder Sociaal Domein en Cultuur in de gemeente Woerden.

De Harmelense (67) neemt de portefeuille over van Rensen, die het vertrouwen van de gemeenteraad miste. Het bestuur van Progressief Akkoord is ‘trots en verheugd dat een bestuurder met zo’n mooie staat van dienst in Montfoort aan de slag wil gaan’. Voorzitter Mariëtte Pennarts: ,,Yolan Koster is een kanjer met veel ervaring en kennis van zaken. Precies wat Montfoort nodig heeft. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij constructief kan samenwerken met alle fracties in de raad”.

Bergen

De afgelopen anderhalf jaar was Koster wethouder in de Noord-Hollandse gemeente Bergen. Omdat haar partij (GroenLinks) daar uit de coalitie trad, was zij beschikbaar voor het wethouderschap in Montfoort. Koster is naast wethouder ook onder meer commissaris bij woningbouwcorporatie Mozaïek in Gouda en voorzitter van de Raad van Advies van het College van de Rechten van de Mens. Zij ziet er volgens Progressief Akkoord naar uit om deel uit te maken van het gemeentebestuur van Montfoort. ,,De gemeente Montfoort is voor mij geen onbekende en ik heb veel zin om hier aan de slag te gaan. Besturen is iets wat je samen met inwoners doet. Met ieder zijn eigen verantwoordelijkheden. Mijn hart ligt bij het sociaal domein, wellicht omdat ik zelf heb meegemaakt wat het betekent om daarvan afhankelijk te zijn.”

De nieuwe wethouder wordt geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van 9 december.

In samenwerking met indebuurt Woerden