Volledig scherm
Gemeentewerf Montfoort © Google Maps

Zand en grond afvoeren bij afvalbrengstation Montfoort is per direct verboden

Met onmiddellijke ingang neemt de gemeente Montfoort geen zand en grond meer aan op het afvalbrengstation op de gemeentewerf. Bij de milieustraat in Woerden is het zand en grond van particulieren daarentegen nog wel welkom. 

Het besluit van Montfoort is het gevolg van een beslissing van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin staat dat grond die niet gekeurd is op poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) niet kan worden verwerkt. Hierdoor kan de gemeente de grond niet kwijt bij verwerkers.

Grond niet meer af te voeren

,,Grond kan niet worden afgevoerd en blijft liggen op de gemeentewerf. Net zoals bij andere gemeenten is voor Montfoort de grens van de opslag bereikt. We kunnen geen grond meer kwijt’’, zegt de gemeente. ,,Pas als we duidelijkheid krijgen van de landelijke overheid en het RIVM hebben we zicht op hoe nu verder. Tot die tijd nemen wij op de gemeentewerf dus geen grond en zand meer in.’’

Woerden

De milieustraat in Woerden neemt grond van particulieren nog wel in, laat een gemeentewoordvoerder weten. ,,Daarna gaat het naar een verwerker. Die heeft de kosten voor verwerking van de grond inmiddels al wel verdubbeld. We houden de landelijke richtlijnen in de gaten.’’ De woordvoerder benadrukt dat Woerden geen afval en dus ook geen grond van bedrijven in neemt. 

De Ronde Venen neemt op haar beide afvalbrengstations al jaren geen zand en grond van particulieren in.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden