Volledig scherm
Piet en Bart Bremmer pakten 1400 ontbijtjes in en deelden deze 's nachts rond in het kader van 60-jarig bestaan van hun COOP-supermarkt. © Rianne den Balvert

Zegveld, Woerdense Verlaat en De Meije ontwaken met ontbijtje aan de deur

Inwoners van Zegveld, Woerdense Verlaat en een deel van De Meije zullen vanochtend verrast opgekeken hebben. Aan hun voordeur hing een tasje met daarin bolletjes, beleg, een theezakje en appel. Het verrassingsontbijt is afkomstig van de jarige Coop.

Dat hun supermarkt deze maand zestig jaar bestaat, ontdekte Piet Bremmer (57) per ongeluk toen hij in mei een gastles gaf op de basisschool in het dorp. ,,Een jongetje vroeg hoelang de supermarkt al bestond en toen berekende ik dat dat dit jaar alweer zestig jaar is.”

Reden voor Piet en zijn zoon Bart (27) om in het geheim een verrassing voor te bereiden. ,,Bij het 25-jarig bestaan hebben we ook ’s nachts ontbijtjes huis aan huis aan de deur gehangen en dat sloeg toen heel erg aan”, weet Piet. Bart Bremmer: ,,Ik wilde zoiets graag doen. Voor de zekerheid heb ik van de week wel even de wijkagent geïnformeerd over onze plannen.”

Nieuwstraat

Bart is sinds 2016 mede-eigenaar van de supermarkt, maar loopt al zijn leven rond in de winkel van zijn ouders. Net zoals dat vader Piet opgroeide in de winkel van zijn vader Pau. ,,Mijn vader begon in 1959 in de Nieuwstraat als melkboer. Mijn moeder verkocht vanuit het winkeltje in de schuur boter, kaas en eieren.”

Het assortiment werd steeds verder uitgebreid en in 1969 verhuisde de winkel naar de huidige plek aan de Middenweg. ,,Toen nog 150 vierkante meter, maar inmiddels is de winkel vier keer zo groot”, vertelt Piet. 

Volgens vader en zoon heeft een dorpssuper nog steeds bestaansrecht. ,,Maar je kunt niet achterover gaan leunen”, zegt Bart. ,,Met deze actie laten we iedereen weer even zien, dat we bestaan.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden