Volledig scherm
© ANP

Zes dagen geen auto's bij NS-station Woerden

Vanaf eind volgende week kan zes dagen lang bijna niet geparkeerd worden bij NS-station Woerden. Ook op de drukke werkdagen moet de forens elders een (betaalde) plekje zien te vinden.

De afsluiting houdt verband met grootschalige werkzaamheden aan het spoor bij Gouda. Van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 april is er geen treinverkeer rond deze stad. Daar wordt driekwart van het spoornet vernieuwd. En dat heeft ook gevolgen voor treinreizigers van en naar Woerden. De NS zet vervangend busvervoer in richting Gouda, Den Haag en Rotterdam en die vertrekken en komen aan op dit terrein aan de Houttuinlaan/Polanerbaan.

Borden
De gemeente heeft gisteren al borden geplaatst op het parkeerterrein om te waarschuwen dat er niet kan worden geparkeerd. "Dan worden de parkeerders er al vast op voorbereid'', zegt woordvoerder Gerold Borsboom.

De afsluiting, zo leert de tekst, duurt langer dan de spoorwerkzaamheden. Vanaf die vrijdagochtend vroeg kunnen auto's er niet terecht en de afsluiting duurt tot woensdag 18.00 uur.

Quote

Je wilt zeker zijn dat alle auto¿s op tijd weg zijn

Coen van Kranenburg (Prorail)

Marge
"Er wordt'', zegt de woordvoerder van ProRail, Coen van Kranenburg, "altijd een marge genomen. Je wilt zeker zijn dat alle auto's op tijd weg zijn. En als aan het einde van de periode de werkzaamheden toch wat uitlopen, heb je niet dat automobilisten staan te wachten tot ze er terechtkunnen.''

Borden
Het parkeerterrein bij de Houttuinlaan telt zo'n 150 plekken. Tweederde, is niet beschikbaar. en dat terwijl het terrein gewoonlijk overvol is met auto's. Het gaat ook nog eens om vier werkdagen, maar het is wel meivakantie.

Er komen nog borden met een verwijzing naar andere parkeerplekken. "Maar mensen weten zelf vaak ook wel waar ze heen moeten'', zegt Borsboom. Ten noorden van het station is een P+R-terrein, maar daar moet worden betaald.

In samenwerking met indebuurt Woerden