Volledig scherm
PREMIUM
Van voor naar achter van links naar rechts: Sophie Pennarts, Mariëtte Pennarts, Heleen van Esch, Bertus den Blanken, Sjaak Tegelenbosch, Jan Paul Kuijper en Henk Heethuis. © Rianne den Balvert

Zeven herinneringen aan een eeuw Minkema in Woerden: ‘Ik droom er nog steeds wel eens van’

In de zomervakantie naar school komen, is duidelijk geen straf voor Bertus den Blanken, Mariëtte Pennarts, Jan Paul Kuijper, Sjaak Tegelenbosch, Henk Heethuis, Heleen van Esch en Sophie Pennarts. De (oud-) leerlingen en (oud-) medewerkers van het Minkema College vinden het veel te leuk om herinneringen op te halen aan 'hun school', die vandaag precies honderd jaar oud is.

Jan Paul Kuijper maakt als docent Engels sinds 1980 deel uit van de 'Minkema-familie'. ,,Ik weet nog dat een deel van het sollicitatiegesprek in het Engels ging en ik de vraag kreeg 'Have you ever been to England?'. Spontaan wist ik niet meer of het 'Yes I have' of 'Yes I am' was, dus ik mompelde een combinatie van die twee." Hoewel de sectie Engels hem met 24 jaar eigenlijk te jong vond, kreeg Kuijper de baan toch. ,,Ik sluit niet uit dat daarbij meespeelde dat mijn beste vriend verkering had met de dochter van de toenmalige rector."

In samenwerking met indebuurt Woerden