Volledig scherm
De entree van het St. Antonius ziekenhuis in Woerden © St. Antonius ziekenhuis

Ziekenhuis wil alleen spoedzorg in Woerden als huisartsen het goed vinden

Het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden is alleen bereid mee te denken over spoedzorg als huisartsen in Woerden instemmen met de komst van DokterPlus. Dat heeft Luc Demoulin, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, geantwoord op vragen van raadslid Jan-Hubert van Rensen van Inwonersbelangen.

Van Rensen zegt dat het St. Antonius eerder had toegezegd dat de inmiddels verdwenen spoedeisende hulp weer open gaat als er een huisartsenpost komt. DokterPlus kan die functie vervullen, aldus Van Rensen. Demoulin: ,,Huisartsen moeten deze commerciële constructie zien zitten.’’

DokterPlus is een initiatief van het zorgbedrijf Medsync en wil een huisartsenvoorziening in Woerden opzetten die ook buiten kantoortijden en in de weekeinden open is.

Kritisch

De raad van bestuur van het St Antonius Ziekenhuis verdedigde in de gemeenteraad het besluit om volgend jaar de operatiekamers in Woerden te sluiten. Raadsleden reageerden uiterst kritisch op het besluit. ,,Het vertrouwen in het ziekenhuis is weg. Er is ons altijd een volwaardig streekziekenhuis beloofd, nu wordt het steeds meer ontmanteld”, zegt Lenie van Leeuwen van LijstvanderDoes. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden